Чоловік не розуміє, в чому він винуватий, бо доглядає за твариною і має на неї необхідні документи, йдеться в сюжеті ТСН

Лисичку звати Стіма, вона надзвичайно лагідна та абсолютно безпечна. Принаймні в цьому переконує її господар Іштван. Він розповів, що купив іще маленьке дитинча у людей, котрі перед тим придбали його на фермі. Тваринку він виходив після неправильного догляду та харчування, тож лисичка дуже прив’язалася до власника. Однак днями чоловік і його чотирилапа подруга втрапили у скандал, бо в супермаркеті лисицю в чоловіка хотіли відібрати, тож там навіть зчинилася бійка.

Керівник охорони крамниці переконує, що ні ні чоловіка, ні лисицю не скривдили. «Тут же громадське місце – ми викликали поліцію, поліції нема. Ірпінська варта його вивела, а що було далі – того ми вже не знаємо», - пояснив представник супермаркету. В муніципальній поліції пояснюють, що чоловік був напідпитку, а звір у нього дикий і невідомо, чи щеплений від сказу та інших хвороб, тож це було джерелом небезпеки.

Представник служби захисту та порятунку тварин Ірина Мурга приїхала з'ясувати ситуацію і побачила велику любов. «Вона дуже любить його, вона постійно тулиться до нього. Ми перевірили паспорт», - пояснила вона.

Документ на тварину власник показав і журналістам, бо там є позначка про щеплення від сказу, але штраф господарю все одно виписали.

Сплачувати 800 гривень Іштван не хоче, бо не розуміє причин. «За що платити? За те, що перебував у громадському місці з лисичкою, але вона чиста, щеплена», – каже він і дикою твариною називає людину, а не Стіму.

ІА "Вголос": НОВИНИ