Для прикладу можна назвати таких відомих людей як Вільямс і Елдер, що заробили свої мільйонні статки саме завдяки валютній торгівлі.

Насправді ж, у цьому факті немає нічого дивного, оскільки успіху в будь-якому занятті здатні досягти лише ті фахівці, які розібралися в суті його внутрішніх процесів. Трейдер повинен зрозуміти, де він помилився і що необхідно зробити, щоб у майбутньому це не повторилося. Якщо вам вдасться вирішити це складне завдання, ви на крок станете ближчими до касти успішних трейдерів, які вдало використовують форекс тестер, і яким не заважають психологічні бар'єри та інші суб'єктивні чинники.

Ми пропонуємо розібратися у причинах, чому не економісти, а саме психологи і психіатри швидше досягають успіху на фінансових ринках.

Що заважає економістам

Для економістів ринок Форекс приготував наступні випробування, подолати які вони можуть лише з великими труднощами:

  1. Залежність валютного курсу від економічної обстановки в країні існує, але вона не лінійна. Тому розважливий і прагматичний економіст не стане грати на пониження в момент поліпшення економічної обстановки в країні. Економісти вважають економічні закони і правила – догмою, вони сприймають технічний аналіз другорядним стосовно  фундаментального.
  2. Поведінка натовпу. Розібратися, чому учасники ринку у більшості починають укладати угоди в конкретному напрямку, іноді не можливо через відсутність психологічних знань.

Якщо економіст вирішить виправити ситуацію і все ж спробує навчитися подолати ці бар'єри, то він починає звертатися до спеціалізованої літератури, де достатньо описів, як вирішити психологічні проблеми. Але реальність така, що книжки не допоможуть економісту подолати страх. Більшість авторських праць розповідають про існуючі психологічні проблеми, з якими доводиться зіткнутися форекс-трейдерам. Відтак робиться короткий висновок і даються загальні рекомендації для гравців. Трейдерам залишається змиритися з такою ситуацією, почати самостійно вирішувати власні проблеми і намагатися подолати свої страхи. Очевидно, що ефективність такого підходу викликає цілком логічні сумніви, тому економісти є менш успішні на теренах міжнародного валютного ринку, ніж їхні колеги, що мають освіту психолога і психотерапевта.

Саме ця категорія трейдерів прекрасно уявляє, що перед ними не та область, в якій вони чудово розбираються, а незвідане раніше поле для плідної діяльності. У результаті психологи роблять усі необхідні заходи, докладають зусиль для того, щоб повторити успіх Джорджа Сороса та інших відомих трейдерів. Але є і певний мінус, з яким доводиться миритися всім, хто не має економічної освіти, але при цьому пристрасно бажає досягти висот на ринку Форекс. Вони так і не зрозуміють як же влаштована ця найбільша міжнародна платформа і що впливає на динаміку валютних курсів. Тому, якщо ви маєте намір не просто заробити на валютних спекуляціях, а ще й побудувати свою кар'єру в цій перспективній галузі, ви повинні знати усі нюанси торгівлі.

ІА "Вголос": НОВИНИ