Учасники міжнародної експедиції замірювали на якій глибині починається шар сірководню, який наповнює Чорне море майже повністю, залишаючи для життя лише невеличку смужку на поверхні.

Про це пише ВВС Україна.

Яка товщина шару Чорного моря, де є життя? Адже це море унікальне. На глибині воно чимось нагадує нашу оповиту токсичною атмосферою планету мільярди років тому.

Кількість різних забруднювальних токсинів у чорноморській рибі сягає 30, а в деяких випадках – до 60 токсинів. Це підтвердили результати наукових досліджень міжнародної експедиції, в якій брали участь кореспонденти ВВС.

Десятиліттями Чорне море використовували як жахливе звалище відходів промисловості й сільського господарства країн Східної Європи. Вчені вважали, що окремі частини Чорного моря – майже повністю мертві.

Морські тварини особливо потерпають від сміття. Щоб рятувати дельфінів, науковці їх фотографують. Аналіз таких знімків дає багато інформації – наприклад, про те, на які відстані від берега ходять тварини. Десятиліттями Чорне море використовували як жахливе звалище відходів промисловості й сільського господарства країн Східної Європи. Вчені вважали, що окремі частини Чорного моря – майже повністю мертві.

ІА "Вголос": НОВИНИ