Про це повідомляє «Інтерфакс» із посиланням на офіційного представника Слідчого комітету Росії Володимира Маркіна.

«Сьогодні в остаточній редакції висунуто обвинувачення Зауру Дадаєву, Шадіду Губашеву, Темірлану Ескерханову і Хамзату Бахаєву у скоєнні вбивства на замовлення у складі організованої групи і незаконному придбанні, носінні, перевезенні та зберіганні вогнепальної зброї», – зазначив Маркін.

Ще одному фігуранту справи, Анзору Губашеву, за словами Маркіна, обвинувачення буде висунуто найближчим часом.

За його словами, кримінальне переслідування ще одного співучасника – Беслана Шаванова – в листопада 2015 року припинено у зв'язку з його смертю внаслідок самопідриву під час затримання в Грозному.

«Проти Руслана Мухудінова, що є замовником й організатором скоєних злочинів і перебуває з листопада 2015 року в міжнародному розшуку, а також інших невстановлених осіб планують виділення кримінальної справи в окреме провадження і її подальше розслідування», – сказав Маркін.

«У січні 2016 року слідство планує завершити розслідування за основною кримінальною справою і зібрані матеріали надати для ознайомлення потерпілим та їхнім представникам, після чого – обвинуваченим і їхнім захисникам», – нагадав представник СКР.

Причетність усіх обвинувачених підтверджують зібрані у кримінальній справі докази, зокрема висновки більше ніж 70 складних судових експертиз (ситуаційних, фонографічних, психологічних, молекулярно-генетичних і комплексних криміналістичних), допити свідків, очні ставки, огляди предметів і документів, вилучених під час обшуків за місцями проживання обвинувачених, і протоколи оглядів записів із камер відеоспостереження, у тому числі встановлених на місцях убивства, а також підходу й відходу співучасників, сказав Маркін.

Кримінальна справа за фактом убивства політика Нємцова, вчиненого в Москві в лютому 2015 року, перебуває на розгляді управління з розслідування особливо важливих справ СКР.

ІА "Вголос": НОВИНИ