Комунальні служби зазначають, що причиною вимкнення газопостачання у будинках житлового комплексу «Західний» є заходи безпеки. Вони вводяться на період проведення футбольного чемпіонату за наказом президента РФ і «Правилами призупинення діяльності небезпечних виробництв і організацій, в яких використовуються джерела іонізуючого випромінювання, небезпечні хімічні і біологічні речовини, розташовані в суб'єктах Російської Федерації, на територіях яких вводяться посилені заходи безпеки при проведенні чемпіонату світу з футболу FIFA 2018 року, на період введення зазначених заходів».

Про це повідомляє Znak.com.

Комунальники розповідають, що безсилі, адже наказ прийшов «зверху». Голова одного з кооперативів наголошує, що проблема начебто у високому тиску газу.

«До нас прийшов документ від Ростехнагляду: газ не експлуатувати і газові роботи не проводити. Проблема в тому, що у нас газ високого тиску підходить, 14 кілограмів на квадратний сантиметр, тому нам цей папір і дали. Є припис, і ми змушені його виконувати», – каже очільник кооперативу «Очеретина, 11», передає E1.ru.

Нагадаємо, Єкатеринбург є одним із міст, у якому відбуватимуться матчі Чемпіонату світу з футболу 2018 року. Також матчі будуть приймати Москва, Санкт-Петербург, Калінінград, Волгоград, Казань, Нижній Новгород, Самара, Саранськ, Ростов-на-Дону та Сочі.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ