Про це повідомляє Українська правда.

"Метр за метром відвойовуйте, будь ласка... Ось скільки людей має загинути, щоб вони метр за метром пройшли від Авдіївки до українського кордону? Скільки солдатів українських має загинути і мирних громадян? І це в умовах, коли існує політична альтернатива, узгоджена з участю президента Порошенка два роки тому", - заявив Чуркін.

"Сподіваюся, наше сьогоднішнє відверте обговорення дозволить тим, хто дійсно хоче врегулювання кризи в Україні, більш об'єктивно поглянути на речі в Україні і підштовхнути Київ до тих кроків, без яких не буде встановлено мир. А це було б трагічно, коли б та ситуація, з якою ми зіткнулися в останні 2-3 роки, затягувалася", - додав він.

Нагадаємо, бойовики активно обстрілюють Авдіївку вже п'ятий день. Це місто розташоване за 6 км від зайнятого російськими гібридними військами Донецька. 31 січня влада оголосила режим надзвичайного стану. Під час морозів місто залишилося без теплопостачання, води і електрики.

Російські гібридні війська застосували всі види артилерії калібру 152 - і 122-мм реактивні системи залпового вогню, міномети 120 - і 82-мм, заборонені Мінськими угодами.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ