[media=134741,134742] 

Про це сьогодні, 2 серпня, під час прес-конференції розповів новопризначений начальник Головного територіального управління юстиції у Львівській області Тарас Грень, повідомляє кореспондент «Вголосу».

«За будь-яких умов розмір аліментів встановлює суд. Проте з урахувань другого пакету законодавчих ініціатив «Чужих дітей не буває» встановлений рекомендований мінімальний розмір аліментів на 1 дитину - він дорівнюватиме прожитковому мінімуму для дитини відповідно віку. Для дитини віком до 6 років становитиме 1559 грн, дитини віком 6-18 років – 1944 грн. При цьому органи опіки проводитимуть регулярні інспекції одержувача аліментів».

За його словами, українці ж, які хочуть влаштуватися на керівні посади на держслужбі, мають подати довідку про те, що не мають боргів перед дітьми терміном понад 6 місяців.

«Актуальним та важливим питанням є виїзд за кордон батьків з дитиною. Новий закон передбачає спрощену процедуру», - додав чиновник та уточнив, що  запровадять виїзд дитини за кордон на термін до 1 місяця з тим з батьків, з ким вона проживає. Спростять і порядок виїзду дитини за кордон з тим із батьків, що проживає окремо, але сумлінно виконує свої батьківські обов’язки.

За словами Тараса Греня, також громадян, які у питанні сплати аліментів ухиляються від суспільно корисних робіт, притягатимуть до кримінальної відповідальності. Передбачать і санкції для того з батьків, котрий витрачає отримані кошти не на потреби дитини тощо.

Як писав «Вголос», 6 лютого 2018 року набув чинності закон 7277 «Чужих дітей не буває», відповідно до якого в Україні запроваджуються посилені заходи щодо викриття та притягнення до відповідальності злісних неплатників аліментів.

ІА "Вголос": НОВИНИ