Пошук викраденої дитини важливий у перші години: що більше часу витрачається на її віднайдення – то складніше розраховувати на позитивний результат, оскільки злочинці можуть переміщуватися, наголосив уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба в ефірі «Сніданку з 1+1».

Він зауважив, що підозрювані у викраденні 1,5-місячної Вікторії – сімейна пара – вже планували виїхати подалі від місця злочину – від Києва.

Кулеба також зазначив, що поки що рано говорити про мотиви викрадення, оскільки затримані дають суперечливі свідчення.

«Дівчина, викрадачка, дуже збивалася в своїх показаннях. Сьогодні буде засідання суду. Я думаю, що буде визначено тримання під вартою. І далі судово-медична експертиза взагалі покаже, чи народжувала вона власну дитину [...] Треба взагалі довести цей факт: чи було дійсно це народження, чи була ця дитина і де ця дитина ділася. Тому що, можливо, це буде ще один злочин і буде ще одна стаття», – сказав він.

Нагадаємо, біля дитячого садочку в Києві 20 жовтня вкрали маленьку дівчинку. Півторамісячну крихітку тато привіз у 606-й дитсадок, коли прийшов забирати старшу дитину. Візочок із меншенькою він залишив під сходами і піднявся нагору, а коли зійшов униз – дитини вже не було.  

Викрадачами двомісячної дівчиники виявилася сімейна пара з Вишгорода. Кілька тижнів тому вони втратили свою новонароджену дитину і прийняли фатальне для себе і для іншої сім'ї рішення – купити або викрасти чужу дитину. Тепер їм загрожує до 10 років позбавлення волі за статтею 146 Кримінального Кодексу України.

Згодом з'ясувалось, що викрадачка немовляти у Києві свою мертву дитину викинула на смітник.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ