Таку думку у коментарі «Вголосу» висловив доцент КНУ ім. Т. Шевченка, політолог Петро Олещук.

За словами експерта, Росія давно пропонує великим геополітичним гравцям поділитися зонами впливу і мріє про те, щоб підкорити собі увесь пострадянський простір.

Однак, каже Петро Олещук, реалізувати «обмін України на Сирію» між США та РФ не вдасться.

«Очевидно, що такі думки озвучуються, але реалізувати їх на практиці досить важко.  Умовно кажучи, навіть, якщо про це домовляться, то які будуть гарантії? Яким чином можна це реалізувати? Зрозуміло, що РФ очікує не просто визнання якоїсь зони впливу. Вона хоче, щоб цей вплив був забезпечений. Росія хоче гарантій від подальших «Майданів» на пострадянському просторі. А хтось це може гарантувати? Навряд чи. Уявімо собі, що з якихось причин український Уряд починає проголошувати проросійську політику... У нинішній ситуації це нічого не дасть окрім дестабілізації самої України.  Але в рамках парадигми російської політичної еліти, ті всі дії можуть бути лише інспіровані ззовні.

Окрім геополітичних проблем РФ і США мають проблеми у комунікації і сприйнятті. Для росіян будь-які революції - це завжди щось спровоковане США. І це значною мірою унеможливлює усі стратегічні домовленості. Тому у такі домовленості я не вірю. Як на мене, Росія сама просуває їх через викривлене сприйняття дійсності», - зазначає політолог.

Нагадаємо, раніше екс-спікер Російської православної церкви Всеволод Чаплін заявив про те, що російська влада повинна підкритися вимозі США щодо усунення із посади президента Сирії Башара Асада. Але натомість, за його словами, РФ мусить забрати собі лівобережну Україну. Відповідна заява набула широкого розголосу у мережі, а деякі експерти заговорили про те, що «перемовини про обмін України на Сирію» справді тривають.

Також у ніч на 14 квітня США, Велика Британія та Франція завдали авіаударів по військових об’єктах в Сирії, які пов’язують із зберіганням та виготовленням хімічної зброї.

У МЗС РФ відреагували на авіаудар дуже різко, а Путін заявив, що Росія скликає екстрене засідання Ради безпеки ООН.

ІА "Вголос": НОВИНИ