Про це під час сесії Львівської міської ради заявив депутат від ВО «Свобода» Тарас Гупало, передає кореспондент «Вголосу».

«25 квітня 2017-го року конкурсний комітет Львівської міської ради з визначення нових автоперевізників на міських маршрутах громадського транспорту у Львові визначив частину переможців конкурсу, розподіливши 20 із 46 автобусних маршрутів.

При цьому напередодні, 24 квітня, Дніпропетровський окружний адміністративний суд ухвалив рішення про заборону проведення будь-яких дій щодо чинного конкурсу на міські перевезення, а також оголошення нових конкурсів до остаточного завершення судових спорів, про що йдеться в ухвалі, адресованій управлінню транспорту Львівської міської ради», – сказав депутат.

Цей конкурс відбувся попри судову заборону, наголосив депутат.

«Однак, попри заборону суду, у вівторок, 25 квітня 2017-го року, таки відбулося засідання конкурсної комісії. Окрім того, як зазначають окремі члени конкурсного комітету, більшість з них не отримала для ознайомлення документів та матеріалів конкурсу, а організатор конкурсу навіть не перевірив надану перевізниками інформацію про транспорт.

Йдеться також про те, що всі перевізники подали неповні дані та не могли бути допущені до конкурсу, натомість голова конкурсної комісії кілька разів проігнорував зауваження щодо таких фактів. Слід наголосити, що в таких діях посадових осіб Львівської міської ради – членів конкурсного комітету з визначення перевізників на автобусних маршрутах загального користування у м. Львові, наявні ознаки злочинів, передбачених ст. ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), 382 (невиконання судового рішення), 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України», – додав депутат.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ