Про це заявив 17 квітня 2018 року на сесії Львівської обласної ради голова фракції ВО «Свобода» Олег Панькевич, передає прес-служба партії.

Він нагадав, що на минулій сесії виступив щодо проблем зі встановленням меморіальної таблиці Героєві України Дмитрові Чернявському у Львові.

«Я сподівався, що після виголошення з трибуни цієї проблеми, винні в цьому чиновники  дослухаються. Але отримав відповідь, що таблицю не можна встановлювати на фасаді університету, де навчався Герой, а пропонується шукати інше місце. І це після того, як виконком міської ради вже ухвалив рішення, коли його підтримали Вчена рада, університет, студенти. На це сподівалися й згорьовані батьки, які не можуть прийти на могилу свого сина, бо вона в окупованому Донецьку. Може, це тим чиновникам треба шукати інше місце?» - зазначив Олег Панькевич.

Нагадаємо, 20 березня 2018 року на сесії Львівської обласної ради голова фракції ВО «Свобода» Олег Панькевич повідомив, що у Львові досі не можуть встановити меморіальну дошку Героєві Небесної Сотні Дмитрові Чернявському на фасаді ЛНУ імені Івана Франка, в якому він навчався, через бюрократичну тяганину посадовців Львівської міської ради.

Олег Панькевич звернувся з цього приводу із депутатським запитом до міського голови Львова, голів Львівської обласної ради та облдержадміністрації.

1 листопада 2016 року на звернення громадської організації «Родини Героїв Небесної Сотні» виконком Львівської міської ради ухвалив рішення про погодження встановлення меморіальної таблиці Герою Небесної Сотні Дмитрові Чернявському на фасаді економічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка, де він навчався. За виготовлення таблиці взявся відомий львівський скульптор, професор Львівської національної академії мистецтв Ярослав Скакун. Проект уже готовий, він передбачає виготовлення таблиці з граніту та бронзового литва.     

Дмитро Чернявський загинув від ножового поранення російського бойовика 13 березня 2014 р. у Донецьку під час мітингу за єдність України. Працював керівником прес-служби Донецької міської організації ВО «Свобода».

  

 

ІА "Вголос": НОВИНИ