Про це сьогодні, 20 березня, заявив під час сесії ЛОР голова фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді Олег Панькевич, передає кореспондент «Вголосу». 

«13 березня 2014 року у Донецьку під час охорони мітингу його зарізали московські «відморозки», які приїхали з Ростова-на-Дону. Українці, які вийшли на мітинг, сподівалися, що їх захистить міліція, – зазначив він. – Але правоохоронці спонукали до цього злочину, щоби більше не виходили у Донецьку. Дмитро не боявся і став на обороні цього мітингу. Він став першим із героїв Небесної Сотні і першим вважається загиблим від російських окупантів».

За його словами, Герой навчався у Львові, тут проживають зараз його батьки. Але батьки не мають змоги гідно вшанувати пам'ять свого сина.

«Чиновники Садового створюють перешкоди, щоб було гідно вшанована пам'ять цього Героя. Рішення на виконкомі було прийнято більш ніж три роки тому. Але дошка не встановлена. Коли Дмитро вчиняв свій подвиг у Донецьку, то на Львівщині казали, що «Львів гаваріт па-рускі», – додав депутат.

Відтак закликав вирішити ситуацію як чиновників міської ради, так і керівництво області.

«Чекаємо, що вся ця ганьба у Львові буде вирішена», – резюмував депутат.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ