Про це повідомляє сайт «Ні корупції!».

У відповіді ДУС на запит сайту зазначається, що утримання державних резиденцій, які перебувають на балансі, здійснюється за рахунок і в межах бюджетних асигнувань, передбачених у державному бюджеті за програмою «Обслуговування та організаційне, інформаційно-аналітичне, матеріально-технічне забезпечення діяльності Президента України та Адміністрації Президента України» на утримання всіх адміністративних і господарських об'єктів цього управління.

«Витрати на кожну з таких державних резиденцій окремо не обліковуються», – йдеться у повідомленні.

Також у відповіді додали, що в їхньому управлінні перебувають 12 державних резиденцій (7 –  у місті Києві та 5 – на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим).

У ДУС не назвали конкретних сум на утримання держрезиденцій.

Зазначили лише, що «утримання державних резиденцій, які перебувають в управлінні Державного управління справами, здійснюється за рахунок передбачених законом про Державний бюджет України на відповідний рік бюджетних призначень за бюджетними програмами Державного управління справами». 

Держрезиденції, які розташовані в анексованому Криму, з 2014 року не фінансуються.

Крім того, в управлінні не відповили на запитання «Ні корупції!» про власний заробіток державних резиденцій за рахунок проведення екскурсій та інших заходів.

Раніше повідомлялося, що на утримання державної резиденції «Залісся», де у вересні, зокрема, святкував свій корпоратив БПП, в 2017 році виділили 25 мільйонів 510 тисяч 400 гривень.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ