Про це 11 січня повідомляє телеканал «112 Україна».

Зазначається, що процесуальне керівництво здійснюється у кримінальному провадженні за фактом участі у діяльності терористичної організації та фінансування тероризму громадянкою України за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 258-5 КК України.

Розслідування встановило, що у 2015 році жителька Луганська надала згоду на призначення себе на посаду «начальника державної податкової інспекції Ленінського району м. Луганська Державного комітету з податків та зборів «ЛНР».

«Учасниця терористичної організації видає накази, розпорядження, обов'язкові до виконання підпорядкованими працівниками, контролює сплату податків та зборів, здійснює планові, позапланові, виїзні та невиїзні перевірки суб'єктів господарювання з метою накладення на них штрафних санкцій, що надходять до бюджету терористичної організації «ЛНР», з якого здійснюється безпосереднє фінансування терористичної організації «ЛНР» та бойових підрозділів, які здійснюють опір військовослужбовцям Збройних сил України, задіяним у районі проведення АТО», – наголошують у прокуратурі.

Оскільки поплічниця терористів переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на непідконтрольній українській владі території Луганської області, її оголошено у розшук та до суду направлено клопотання про здійснення спеціального досудового розслідування.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ