Директорка департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак вважає, що приміщення, які не потрібні сфері охорони здоров’я, треба продати.

Про це вона заявила сьогодні, 18 вересня, під час брифінгу, передає кореспондент «Вголосу».

Чиновниця, зокрема нагадала, що на розгляді в обласній раді знаходиться проект рішення «Про реорганізацію Львівського обласного клінічного психоневрологічного диспансеру», а також рішення «Про реорганізацію Львівського обласного дитячого психоневрологічного диспансеру».

«Позиція департаменту залишається такою ж, як і була: приєднати юридично обласний психоневрологічний диспансер до обласної клінічної психіатричної лікарні, залишивши за диспансером приміщення, у яких вони (працівники закладу, - ред.) працюють», - уточнила Ірина Микичак. - Та на стаціонарі на Кульпарківській і на стаціонарі на Коциловського буде зменшена кількість ліжок. Наша позиція – юридичне об’єднання всієї психіатричної служби».

За її словами, що ж стосується дитячого обласного диспансеру, цей заклад, що знаходиться на вул. Драгоманова, приєднають до Західноукраїнського дитячого спеціалізованого медичного центру.

На запитання про те, що під стінами ради зібралися лікарі закладів, які не знають свої долі, вона відповіла: «Це не відповідає дійсності. Там одні й ті ж батьки. Я вже не буду говорити про маніпуляції, коли певні люди певним батькам дають вказівки».

«Наша позиція: ті приміщення, як не потрібні охороні здоров’я, мають бути продані на відкритому аукціоні», - резюмувала чиновниця.

Як писав «Вголос», сьогодні під Львівську обласну раду, де розпочалось засідання сесії, із пікетом прийшли лікарі Львівського обласного клінічного психоневрологічного диспансеру, які виступають проти реорганізації закладу, що на вул. Коциловського, 30 у м. Львові.

ІА "Вголос": НОВИНИ