Про це повідомляє агентство AP. Ще 25 осіб досі вважаються зниклими безвісти. Таким чином, трагедія стала найбільш смертоносною лісовою пожежею в Європі за більш ніж століття - з 1900 року, за даними Центру досліджень епідеміології катастроф (Брюссель).

Переважна більшість жертв загинули в самому вогні, хоча частина людей потонули в морі, рятуючись від полум'я, відзначає АР. Досі дані про зниклих безвісти не були оприлюднені. Упізнання рештків загиблих триває, що може збільшити число жертв, повідомили в пожежній службі Греції.

У неділю, 29 липня, у знищеному вогнем селищі Маті пройшла поминальна служба в пам'ять про загиблих.

У цей же день десятки дайверів-волонтерів, у тому числі відставні грецькі "морські котики", знову вирушили в море на пошуки тіл можливих жертв. Однак пошуки не мали успіху, бо були зупинені через раптовий шторм.

Влада Греції раніше заявляла, що пожежа могла статися в результаті підпалу і стала такою смертельною через сильний вітер, що досягав 62 миль на годину (більше 100 км/год), який миттєво розніс полум'я в прибережному сосновому лісовому масиві.

Грецький уряд піддавали критиці за неналежну підготовку до пожежонебезпечного сезону і організацію доріг у постараждалих районах, повідомляє АР. У п'ятницю, 27 липня грецькі чиновники повідомили, що більш пожежа пошкодила понад 2 тис. будинків, і приблизно чверть з них доведеться знести.

Прем'єр-міністр країни Алексіс Ціпрас заявив, що він несе повну політичну відповідальність за руйнівні лісові пожежі.

ІА "Вголос": НОВИНИ