[media=140780,140781,140782,140783] 

Знімки опублікував телеканал CNN.

Зокрема, атаки зазнали склад та бункер з хімічною зброєю у Хім Шіншарі у провінції Хомс, по яких загалом випустили 29 ракет.

Окрім того, опубліковано світлини від Planet.com, які показують, що будівлю науково-дослідного центру на околиці Дамаска було зруйновано до уламків.

Як відомо, в ніч на 14 квітня збройні сили США, Великобританія і Франція завдали удари по сирійських об'єктах, пов'язаних із хімічною зброєю. Сирійські ЗМІ повідомили про трьох постраждалих унаслідок ракетних ударів. У Міноборони Франції оприлюднили відео авіаударів по Сирії. У Пентагоні заявили, що ракетні удари США, Великобританії і Франції по об'єктах в Сирії знищили всі задані цілі.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг та канцлерка Німеччини Ангела Меркель підтримали удари, нанесені по Сирії, а Тереза Мей заявила, що удар по Сирії був законним і мав на меті послабити здатність режиму досліджувати, розробляти та розміщувати хімічну зброю.

Президент України Петро Порошенко назвав удари, завдані силами США, Франції та Великої Британії по об’єктах хімічної зброї у Сирії справедливою відповіддю на злочин проти людяності – хіматаку у Думі 7 квітня. 

Сирійське державне агентство SANA заявило, що науково-дослідний центр у Дамаску, уражений ракетами коаліції в ніч на суботу, 14 квітня, спеціалізувався на онкологічній медицині.

ІА "Вголос": НОВИНИ