Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» розповів керівник ГО «За якісний транспорт» Святослав Товстига.

«Є надія, що нарешті почнеться монетизація і зникнуть ці розмови, що через пільгові категорії є збитковими. Тоді можна буде вимагати, щоб всі транспорті підприємства видавали квитки і щоб всі працювали «в білу», а не «в чорну», як це зараз є. В нас є підприємства, які не сплачують податків, а ще – де водії неофіційно працевлаштовані. Є сподівання – якщо ми знімемо питання монетизації, тоді можна буде чітко ставити задачі перед перевізниками: офіційне працевлаштування водіїв, щоб пальне закупляли офіційно, через бухгалтерію…», – зазначив він.

Також, за словами Святослава Товстиги, необхідно підрахувати кількість пільговиків, адже незрозуміло, скільки ж коштів на них має виділяти держава:

«В нас є закон, за яким певні категорії людей мають право на безкоштовний проїзд, а також – постанова Кабінету міністрів, яка регулює право на безоплатний проїзд. Міністерство фінансів має надавати кошти. Цього року на це передбачено 20 мільйонів. Чи це багато, чи мало – досить складне запитання, адже ніякого підрахунку пільговиків немає. Облдержадміністрація говорить, що 20 мільйонів вистачить тільки на відшкодування тих категорій, які є передбачені законом, а не на тих людей, які мають право на безкоштовний проїзд за постановою».

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

ІА "Вголос": НОВИНИ