Як повідомляє «Радіо Свобода», про це сказав міністр закордонних справ Данії Крістіан Єнсен.

«Ми не визнаємо результатів виборів на території незаконно анексованого Криму. Йдеться про окупацію частини української території, і ми вважаємо неприйнятною заяву Росії про те, що вибори там «вільні і чесні», – заявив він.

Водночас міністр не дав чіткої відповіді на запитання, чи може Данія в цілому не визнати результатів виборів до Держдуми Росії 18 вересня з огляду на те, що вони відбуваються, зокрема, і в окупованому Криму.

«Ми маємо запитання до того, чи вибори в Росії в цілому вільні і чесні. Але що найголовніше – вибори у Криму неприйнятні. Крим – не частина Росії, Крим – це частина України», – сказав він, відповідаючи на запитання.

Керівництво України закликає міжнародну спільноту не визнавати результатів виборів до Державної думи, нижньої палати парламенту Росії, 18 вересня з огляду на те, що Кремль вирішив проводити їх також і на території окупованого українського Криму.

Парламентські вибори у Росії відбуватимуться за мішаною системою, тож, окрім голосування в одномандатних округах, виборці голосуватимуть також за партійні списки в єдиному федеральному окрузі, що охоплює всю Росію і до складу якого Москва залічує й незаконно окупований Крим, міжнародно визнану частину території України.

ІА "Вголос": НОВИНИ