Про це на газовій конференції в Мілані повідомив Пол Коркоран – головний фінансовий директор зареєстрованої в Швейцарії Nord Stream 2 AG, повідомляє «Європейська правда».

За його словами, перешкодою для будівництва стане законопроект, який готується парламентом Данії. Він розширить перелік підстав, за якими данський уряд зможе відмовляти в дозволі на будівництво в своїх територіальних водах: до екологічних ризиків додадуться міркування національної безпеки.

Як повідомляє EuroObserver, законопроект підтримують і уряд Данії, і основні опозиційні партії. Він буде прийнятий в листопаді і вступить в силу в січні 2018 року.

У цьому випадку доведеться змінювати маршрут. Замість територіальних вод Данії трубу доведеться прокладати в її виключній економічній зоні. За словами Коркорана, це «стане причиною імовірної відстрочки», а також «збільшить вартість» проекту.

Будівництво російським «Газпромом» нового газопроводу «Північний потік-2» через Балтійське море завдасть Україні значних збитків, які можуть становити до 3% валового внутрішнього продукту.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ