Олександр Данилюк, секретар РНБО у 2019 році та співзасновник Центру національної стійкості і розвитку переконаний, що діалог з Путіним удвох не принесе результату.

Про це він розповів в програмі телеканалу НТА «Юркевич. Акценти».

Як зазначив Данилюк, зустріч має мати якийсь результат, від зустрічі хтось обов’язково програє, хтось – виграє. На зустрічі кожне слово має дуже серйозну вагу.

«Треба зважити, який результат ми хочемо отримати і якого результату ми хочемо уникнути. Путін прийде з чіткою метою загнати кудись Україну», – сказав політик.

«Путін каже, що ми не обговорюємо Донбас, ми не обговорюємо Крим. А тоді що ми обговорюємо? Путін не хоче говорити про перемир’я, він говорить, що це «ДНР», «ЛНР», от з ними і спілкуйтеся. Він точно це не буде обговорювати в форматі двох країн ніколи. Тому я не бачу в чому сенс цієї зустрічі, я бачу в цій зустрічі тільки ризик», – переконаний Олександр Данилюк.

Співзасновники Центру національної стійкості і розвитку Олександр Данилюк, Руслан Рябошапка і  Павло Клімкін, маючи багатий досвід перемовин у Мінському форматі й Нормандському форматі, запропонували свою допомогу владній команді, якій не вистачає цього досвіду.

«Навіть, якщо до чогось домовляться, суспільство може це не сприйняти. Але це не означає готуватися до зустрічі, треба проаналізувати, а чи потрібна ця зустріч, це ж не мета. Нам треба подумати, яка наша стратегія взаємодії з Російською Федерацією. Можливо, ця зустріч несе набагато більші ризики, ніж ми можемо отримати від неї. Я майже на 100 відсотків впевнений, що так воно і є. Непідготовленим їхати не можна», – зазначив досвідчений політик.

А щодо призначення зустрічі у Ватикані, Єрусалимі – географія не має жодного значення.

«Місце не має жодного значення, треба думати, який результат ми хочемо досягнути. Якщо ми зрозуміємо це, ми матимемо ці козирі, ми можемо зустрічатися будь-де, це є ключове. Путін сприймає це як хайп, і дуже небезпечний хайп. Тому що Путін зі свого боку це сприймає і починає тролити президента України. А я не хочу, щоби Путін тролив нашого президента, я хочу, щоб у нас була сильна позиція», – заявив Данилюк.

Він також категорично проти діалогу з Путіним.

«Путін не сприймає серйозно Зеленського. І це не проблема особистості Зеленського. Він взагалі Україну не сприймає як суб’єкт. Це буде імітація розмови. Рішення не в діалозі», – сказав політик.

Також він зазначив, що в Путіна зовсім інша мета, а ми не можемо поміняти його мету, ми не можемо поміняти мету його оточення, бо навіть коли Путін піде, велика ймовірність, що люди, які займуть його місце, збережуть той самий підхід, що Україна – це їх сфера впливу.

Раніше Вголос повідомляв:

ІА "Вголос": НОВИНИ