Центральна виборча комісія (ЦВК) на сьогодні зареєструвала 36 309 183 виборці в загальні списки. Про це повідомив голова ЦВК Ярослав Давидович під час селекторної наради.

«Ми вивернули сьогодні той пласт, який десяток років ніхто не піднімав», - зазначив Давидович.

Давидович повідомив, що до 18 лютого кожен виборець одержить поштою спеціальну листівку із запрошенням прийти на вибори. Якщо ж виборець не одержить такої листівку, то повинен буде прийти у виборчу комісію і перевірити, чи є він у списку.

Крім цього голова ЦВК повідомив, що, за попередніми даними, в Україні 513 545 виборців, які не зможуть самостійно прийти на виборчі дільниці в день голосування за станом здоров’я.

Також Давидович сказав, що ЦВК одержала від Партії Регіонів запит про те, що 250-280 тис. українців мають паспорти радянського зразка. Давидович наголосив, що ЦВК неодноразово зверталася в Кабмін з проханням продовжити дію старих паспортів. Водночас голова ЦВК запитав присутніх на нараді: «Скільки часу це триватиме?». Він попросив керівників органів місцевої влади звернути на це увагу, оскільки «будемо мати проблеми і будемо переводити стрілки один на одного».

Він нагадав також, що 16 січня останній день подачі політичними партіями і блоками пропозицій щодо формування територіальних виборчих комісій (ТВК). За його словами, ТВК будуть сформовані 24 січня, а в період з 24 по 28 січня буде проведено нараду з головами ТВК.

proUA

ІА "Вголос": НОВИНИ