Центральна виборча комісія затвердила форму, розмір і поліграфічне виконання інформаційних плакатів партій і блоків на виборах Верховної Ради. Таке рішення ухвалила комісія на засіданні, передають Українські новини.

За словами Марини Ставнійчук, що представляла проект ухвали, згідно із законом плакати необхідно виготовити до 18 лютого і передати представникам партій і блоків і в окружні виборчі комісії до 5 березня.

Комісія вирішила виготовляти плакати з двох листів для кожної партії і блоку.

При цьому, на першому листі будуть розміщені фотографії першої п’ятірки виборчого списку і передвиборча програма партії або блоку, розмір цього листа буде 51 на 71 см.

На другому листі планується розміщувати виборчі списки партій. В цьому випадку ЦВК розбила всі суб’єкти виборів на 3 категорії з кількістю кандидатів у депутати.

Зокрема, для першої категорії з кількістю кандидатів 18-99 плакати будуть розміром 25,5 на 71 см; для другої категорії з кількістю кандидатів 100-219 осіб - 51 на 71 см; для третьої категорії (220-450 кандидатів) - 102 на 71 см.

Комісія також затвердила порядок передачі плакатів виборчим комісіям, Міністерству закордонних справ і представникам партій і блоків в ЦВК.

Як наголосив голова комісії Ярослав Давидович, вперше в історії українських виборів вироблятиметься така кількість плакатів.

Зокрема, буде виготовлено близько 16 млн. плакатів, на що піде близько 600 тонн паперу.

Нагадаємо, що вибори Ради пройдуть 26 березня.

proUA

ІА "Вголос": НОВИНИ