«Проект НСНУ приречений на загибель. Відтак, майбутнє блоку «Наша Україна», у яком НСНУ є базовою партією, є песимістичним. Оптимізму я не бачу», – заявив народний депутат, член депутатської групи НРУ фракції «Наша Україна» Степан Давимука.

За його словами, в широку коаліцію з ПР, СПУ та КПУ увійдуть близько 35 депутатів з 81 члена фракції «Наша Україна»: «ХДС вирішив не входити у широку коаліцію. Частина НСНУ теж не увійде. Частина НРУ теж буде поза коаліцією. Позиція Бориса Тарасюка – входити. Але більша частина нашої депутатської групи проти цього. Ми не можемо входити в коаліцію з комуністами, оскільки це була б смерть для Руху. «Собор» ввійде в коаліцію, про це вже заявляв Анатолій Матвієнко. КУН ще не оголошував свою точку зору. Хоча, знаючи близькі відносини Івченка з Президентом і те, у що перетворився останнім часом КУН, думаю, що вони увійдуть в коаліцію. Врешті-решт все це набере форми розколу», – наголосив С.Давимука.

1 вересня блок "Наша Україна" обговорить перспективи своєї участі в коаліції фракцій Партії регіонів, Соцпартії і КПУ. Про це на брифінгу заявив член "Нашої України" Володимир Стретович, повідомляє Обком з посиланням на «Українські новини». "Завтра відбудеться політична рада "Нашої України", де ми обговоримо, хто взагалі, як буде входити, і чи буде велика коаліція, чи ні", – сказав він.

В.Стретович повторив, що очолювана ним партія "Християнсько-демократичний союз", що входить у блок "Наша Україна", не буде входити в коаліцію, якщо там залишиться Компартія.

ЗІК

ІА "Вголос": НОВИНИ