Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, повідомили про підозру у привласненні майна в особливо великих розмірах двом службовим особам компанії дистриб’ютора медичного обладнання.

Як повідомляє пресслужба ДБР, слідством встановлено, що підозрюваній службові особи, з метою отримання надприбутків, від продажу медичного обладнання, замінювали оригінальні документи виробника на підроблені, в яких зазначали значно завищену вартість товарів, а продавцем вказували іншу іноземну компанію.

Такі дії призвели до штучного завищення ціни на медичне обладнання, які до березня 2019 року були контрольованими державою та передбачали граничну надбавку до закупівельної ціни не вище ніж 10 %.

Було встановлено, що поставки медичного обладнання здійснювались напряму від виробника до України за вдвічі нижчими цінами, ніж ті, що були вказані компанією дистриб’ютором.

За попередніми підрахунками збитки державному та місцевим бюджетам складають близько 25 000 000 гривень.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, четверо найбільших постачальників отримали три чверті коштів на постачання медичного кисню.

ІА "Вголос": НОВИНИ