У відповідь на скаргу юристів «Тисни» (Bihus.Info), суд зобов'язав Державне бюро розслідувань відкрити провадження щодо ймовірної легалізації коштів партією «Опозиційний блок».

Про це повідомило видання Bihus.Info.

18 січня 2019 року Шевченківський райсуд міста Києва задовольнив скаргу юристів на бездіяльність слідчих і зобов'язав ДБР відкрити провадження за статтею 209 «Легалізація коштів отриманих злочинним шляхом».

Мова йде про справу фірм-донорів «Опозиційного блоку», одну з яких суд наприкінці 2018 року визнав фіктивною, і засновниця якої отримала умовний термін. Згідно зі звітом партії, ця фірма пожертвувала майже мільйон гривень на «Опоблок». Пізніше виявилося, що її засновниця — продавчиня з Обухова —продала невідомим паспортні дані.

На думку юристів Bihus.Info, цей вирок мав би стати передумовою для відкриття справи про ймовірну легалізацію коштів. Однак на звернення юристів із проханням перевірити інші підприємства, внескодавців, які мають ознаки «фіктивності» у звіті «Опозиційного блоку», слідчі Державного бюро розслідувань провадження не відкрили.

Ухвала суду щодо ймовірної легалізації коштів партією "Опозиційний блок"

Зазначимо, що матір продавчині з Обухова, яку звинуватили у фіктивному підприємництві, розповіла, що донька працює в одному з магазинів міста, а свої паспортні дані продала невідомим. Пізніше вони зареєстрували на її ім'я кілька фірм, проте жодних внесків на діяльність політичної партії "Опозиційний блок" сама жінка не здійснювала.

ІА "Вголос": НОВИНИ