ДБР відкрило справу за фактом авіаудару по Міжнародному центру миротворчості та безпеки, у результаті якого загинуло 35 осіб.

Про це повідомляють на сторінці Державного бюро розслідувань.

Слідчі ДБР Львова розпочали досудове розслідування за фактом завдання ракетного удару російськими окупантами по території Міжнародного центру миротворчості та безпеки.

Наразі зведена оперативно-слідча група із досвідчених працівників центрального апарату та ТУ ДБР у Львові вивчає усі обставини трагедії, проводить роботу з потерпілими та виконує інші першочергові слідчі дії.

Нагадаємо, що близько 5:30 13 березня 2022 року 8 російських ракет влучили у розташування Міжнародного центру миротворчості та безпеки на Яворівському полігоні, що у Львівській області.

Внаслідок удару 35 осіб загинуло та понад 130 - поранені.

За попередньою інформацією, авіаудар було здійснено з акваторії Чорного та Азовського морів. Загалом повітряні сили країни-окупанта випустили близько 30 ракет.

Кримінальне провадження відкрито за частиною 2 статті 437 КК України (Ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій).

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», попри ворожі фейки росії, під час обстрілу на Яворівщині не постраждав жоден іноземний громадянин.

ІА "Вголос": НОВИНИ