Про дивовижні місця в Україні, де можна провести незабутній відпочинок з наметами пише ресурс vokrugsveta.ua.

Актівський каньйон, Миколаївська область

Актівський каньйон - це частина заповідника Трикрати. Ідеальне місце для любителів тиші і спокою. Каньйон знаходиться в національному парку «Бузький гард» біля річки Мертвовод, але нехай вас не лякає назва. Навколо високі скелі і мальовничі водоспади, та ще й ліс-лабіринт на додачу. Неподалік є озеро з кришталево чистою блакитною водою.

Українська Швейцарія - Гранітно-степове Побужжя, Миколаївська область

На пiвночi Миколаївської областi розташована земля великої краси, унiкальної природи й iсторичних святинь української нацiї - Гранiтно-степове Побужжя.

У селі Грушавка степ перетворюється в справжні скелі і каньйони, а спокійний Південний Буг стає вируючою рікою. Щороку сюди приїжджають любителі екстриму для змагань з рафтингу. Однак і любителям спокійного відпочинку тут є на що подивитися і з чим сфотографуватися. Гранітно-степове Побужжя славиться сприятливим кліматом і видовищними околицями.

Місце, якого немає на карті - Бакота, Хмельницька область

Хто був на Поділлі, а не бачив Бакоти, то можна зачислити до категорії людей, які були в Римі, а не бачили Колізей. На Дністрі, за 55 км від залізничної станції Кам’янець-Подільський на території Національного природного парку «Подільські Товтри», знаходиться шматочок раю – Бакота. Бакота – село, Колодіївської сільської ради Кам’янець-Подільського району. Але цього села ви не знайдете на карті України. Колишні його мешканці не можуть повернутися, поблукати між порожніми хатами, подивитися на закинуті садки. Бо там, де колись була Бакота, сьогодні тече Дністер. У зв’язку з будівництвом Дністровського гідровузла рішенням облвиконкому від 27 жовтня 1981 року Бакоту було виключено з облікових даних…

Відпочинок в Бакотський затоці подарує навіть більше вражень, ніж поїздка на море. Тут є, де душі розгулятися. Ідеш направо - озеро з теплою водою, йдеш наліво - приголомшливі пейзажі. Для відновлення життєвих сил і заспокоєння нервів - це те, що треба.

Лиман Хаджибей, Одеська область

А якщо хочеться прокидатися під крики чайок і шум моря, то потрібно їхати в лиман Хаджибей. Довгий піщаний пляж, місця для риболовлі та чудові краєвиди зроблять відпочинок незабутнім. До речі, дно Хаджибейського лиману покрито шаром чорного бруду, що володіє лікувальними властивостями.

Озеро Світязь, Волинська область

Озеро розташоване в межах Шацького національно парку. Тихе і затишне місце, а якщо їхати з друзями і надувним човном, то відпочинок вийде незабутнім. Уздовж озера простягається хвойний ліс, де росте чорниця, а напередодні осені можна пошукати гриби.

Озеро Синевир, Закарпатська область

Неподалік від Межигір'я знаходиться озеро Синевир, яке вважається місцем сили і енергетичного наповнення. Незвичайно чисте озеро і неосяжний ліс ваблять таємничістю і загадковістю. Буквально кожне місце тут «пахне» містикою.

Бирючий острів, Херсонська область

Бирючий острів - це коса в південній, розширеній частині Федотової коси. Це пляж протяжністю майже 9 км з 2-3 базами відпочинку. На цьому пляжі добре і просто купатися і ловити рибу. Незважаючи на віддаленість від материка, з цивілізацією на острові все в порядку. Тут є супермаркет і промтоварний ринок, кафе і навіть дискотека. Крім того, неподалік в селищі Кирилівка є аквапарк (один з найбільших в Україні), дельфінарій, кінна школа і луна-парк.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ