Про це у своїй доповіді зазначила т.в.о. директора Департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак, передає кореспондент «Вголосу».

Станом на 29 листопада, дефіцит коштів на заробітні плати в галуз охорони становить 72,9 млн грн. В тому числі: у закладах охорони здоров’я обласного підпорядкування – 20,5 млн грн, районного типу підпорядкування – 39,9 млн грн, в закладах міського підпорядкування - 12,5 млн грн. 
Консолідований бюджет на функціонування галузі медицини у Львівській області на 2016-й рік, з урахуванням субвенцій, становить 3 млрд. 335,3 млн грн.

Як запевнила т.в.о. директора Департаменту охорони здоровя ЛОДА Ірина Микичак запевнила, що є дефіцит коштів на виплату заробітної плати, але самої заборгованості поки що немає. 
Загалом, у сфері відповідальності Департаменту охорони здоров’я ЛОДА перебуває 1369 закладів здоров’я. Із них: 57 обласного підпорядкування, 19 центральних районних, 43 лікарні у підпорядкуванні міських рад, 189 сільських лікарських амбулаторій, 19 міських лікарських амбулаторій, 989 фельдшерсько-акушерських пунктів.

В області працює 324 структурних одиниць сімейної медицини.

Ліжковий фонд становить 20547 стаціонарних ліжок. Це менше у порівнянні із 2015 роком. За рік загалом скорочено 914 ліжок. 

Впродовж 2016-го року в області тривала оптимізація закладів охорони здоров’я. Проблемними районами по забезпеченню коштами на виплату заробітної плати на даний час є Самбірський район, Старосамбірська районна лікарня, Турківська, Сколівска, Радехівська, Бронівська, Жидачівська, Дрогобицька, Бориславська лікарні.

ІА "Вголос": НОВИНИ