[media=120092,120095] 

Однак сьогодні зранку вождь пролетаріату незламно продовжує стояти на постаменті, повідомляє кореспондент «Вголосу».

Водночас, за інформацією сайта міста Запоріжжя, працівники майже допиляли гранітний постамент, залишився незначний проміжок цілісного граніту.

Відомо, що демонтаж пам’ятника не припиняли навіть уночі. Частина працівників працювала в нічну зміну, дехто відпочивав у машинах.

Активно стежать за поваленням Ілліча й користувачі соцмереж: жителі міста, депутати, чиновники, журналісти. Зокрема, міський голова Запоріжжя Володимир Буряк на власній сторінці у «Facebook» зазначив, що ставлення до процедури в городян неоднозначне. Утім, на його думку, головне досягнення міста в тому, що Запоріжжя – єдине велике місто, в якому декомунізація пройшла цивілізовано.

«Не було вандалізму й вакханалій, які ми спостерігали в низці інших міст. Усі демонтовані пам'ятники перебуватимуть на зберіганні на території комунальних підприємств під охороною», – запевнив він.

Народний депутат Ігор Артюшенко підкреслив, що на демонтаж Леніна «чекає не тільки Запоріжжя, а й вся Україна. Але картавий сифілітик ніяк не хоче йти в небуття. Міцно вчепився і в площу, і в голови частини громадян. Дожмемо», – написав він.

Своєю чергою, запорізький бізнесмен Максим Іванищев зазначив, що вчора представники комуністів нагородили комунальників, які беруть участь у поваленні пам’ятника, «ленінською премією» з формулюванням «Спасибо вам товарищи, такого пристального внимания горожан Ильич не удостаивался с 1917 года».

До того ж він нагадав Президенту України Петру Порошенку, що пам’ятники Леніну в країні закінчуються, а змін на краще не видно.

Як писав «Вголос», учора біля пам’ятника Леніну знайшли, ймовірно, «коктейль Молотова», який підірвали на місці.

Раніше, перед екзекуцією, з Леніна зняли футболку Національної збірної України по футболу.

ІА "Вголос": НОВИНИ