Про це повідомив очільник юридичної служби Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Бондарчук, інформує прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

За його словами, судова тяганина тривала кілька років, а саме рішення про спростування брехливої інформації суд ухвалив ще наприкінці 2014-го, однак після того було апеляційне оскарження. Юрист зауважив, що результат судового позову був передбачуваний, адже недолугість закидів, відверта замовність і брехливість публікації не залишали іншого варіанту, як примусове спростування газетою власного пасквілю.

«На жаль, у цьому, як і в подібних випадках, домагатися спростування доводиться роками – і все це через недолугість судової системи та законів, у яких не надто жорстко та конкретно прописано набуття відповідальності за поширення брехливої інформації. Однак рано чи пізно виданням, які, ризикуючи власною репутацією, публікують висмоктану з пальця замовну інформацію, таки доводиться відповідати за свої низькі стандарти роботи. Прикладом є спростування власної брехні газетою «Деловая Столица». Закликаємо представників ЗМІ дотримуватися журналістських стандартів, адже правда рано чи пізно восторжествує», – наголосив Олег Бондарчук.

Нагадаємо, що Шевченківський районний суд Києва після розгляду позову Олега Тягнибока до редакції газети «Деловая Столица» про захист чести, гідности і ділової репутації зобов’язав зазначене видання спростувати матеріял, поширений у №22/680 від 02.06.2014 під заголовком «Тягнибок хочет забрать себе «Межигорье» Януковича».

ІА "Вголос": НОВИНИ