Наказ за підписом міністра є в програми «Схеми», спільного проекту «Радіо Свобода» і «UA: Першого каналу», передає Joinfo.ua.

«Полтавське управління геофізичних робіт» – одне з небагатьох держпідприємств, яке надає геофізичні послуги, супроводжує бурові роботи підприємств нафтогазового комплексу, що дозволяє відкривати і розробляти нові родовища.

Володимир Гладун очолював компанію в 2007-2012 роках, а потім його повторно призначив на цю посаду міністр Едуард Ставицький у 2013 році. Він був депутатом Київської райради Полтави від Партії регіонів у 2010-2015 роках, балотувався від Партії регіонів до Верховної Ради на виборах 2012 року.

Гладуна було звільнено з посади директора підприємства «Полтавське управління геофізичних робіт» незабаром після перемоги Майдану навесні 2014 року.

Володимир Гладун проходить у справі №1201517000000816. Національна поліція Полтавської області підозрює тодішнє керівництво держпідприємства в розтраті державних коштів й укладенні свідомо збиткових контрактів за попередньою змовою з приватними суб'єктами господарської діяльності. Зокрема, слідчі розслідують багатомільйонні угоди держпідприємства з фірмою «Полтавське підприємство геофізичних робіт», зареєстрованою на прийомну дочку Володимира Гладуна Оксану Шпак.

У січні проходила серія обшуків у рамках справи, серед іншого, слідчі отримали доступ до банківських рахунків і документів фірми родичів Гладуна, про що свідчить Єдиний реєстр судових рішень.

Його рідний брат Василь Гладун за минулої влади обіймав одну з керівних посад у НАК «Нафтогаз України», а також був помічником нардепа-«регіонала» Сергія Кацуби, що зараз разом із братом перебуває в розшуку за підозрою в розтраті майна НАК «Нафтогаз України».

Володимир Гладун повідомив «Радіо Свобода», що вже готується виконувати обов'язки директора «Полтавського управління геофізичних робіт», але, почувши запитання про кримінальну справу і контракти з родичами, поклав трубку.

Одночасно з призначенням Гладуна міністр Демчишин припинив повноваження в. о. директора цього держпідприємства Владислава Левинського. Левинського згадано в ЗМІ як учасника подій на Майдані, організатора наметів «полтавські єврогалушки», якими харчувались учасники революції. Міністр Демчишин не захотів коментувати це призначення.  

ІА "Вголос": НОВИНИ