Таку думку очільник націоналістів висловив 22 травня 2016 року в Івано-Франківську під час урочистих заходів з нагоди Дня Героїв, повідомила прес-служба «Свободи».

«Свято героїв – це подія, яка має відзначатися на загальнодержавному рівні, а не лише локально, в окремих частинах України чи окремих патріотичних середовищах. У цей день згадуємо, вшановуємо і вчимося на життєвих подвигах тих, хто здобував незалежність і велич Української держави. День Героїв має стати загальнонаціональним державним святом!» - наголосив Олег Тягнибок.

Очільник націоналістів акцентував увагу громадськості на величі подвигу борців за волю та незалежність України різних епох, відзначивши непересічний вклад у державотворчі процеси сучасних українських героїв.

«Сьогодні серед своїх побратимів ми бачимо новітніх українських героїв. Це і герої Майдану, герої Небесної сотні, і герої московсько-української війни. Слава нашим героям вчорашнім, на поступах, життєвому шляху та ідеях яких ми виховалися, і слава нашим сучасним героям, які зараз з нами пліч-о-пліч борються за збереження територіальної цілісності і величі Української держави», – резюмував Олег Тягнибок.

За словами міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, Івано-Франківськ у значній мірі показує приклад сповідування відвічних українських цінностей та належного вшанування національних героїв.

«Тут є присутні як сивочолі ветерани, так і ті вояки, які зараз на Донбасі захищають незалежну Українську державу. Ми як ніколи розуміємо ціну миру і спокою, а тому давайте разом, сильною громадою, зробимо так, щоб Українська держава була наповнена українським змістом, національною та соціальною справедливістю. Ми обов’язково переможемо! Це наша українська земля», - зауважив Руслан Марцінків.

Участь у заходах взяли також голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, командир «Легіону Свободи» Олег Куцин, голова обласної організації ВО «Свобода» Василь Попович, секретар Івано-Франківської міської ради Оксана Савчук, депутати місцевих ради від ВО «Свобода», представники духовенства та громадськості.

У межах Дня Героїв в Івано-Франківську відбувся хід ветеранів визвольних змагань, панахида за полеглими героями і освячення іменних табличок на могилах Січових Стрільців та воїнів Української Галицької Армії у Меморіальному сквері, а також Марш Слави УПА центральними вулицями міста до парку культури і відпочинку ім. Т. Шевченка, де відбулася реконструкція бою чоти УПА проти підрозділу нацистських збройних формувань.

Нагадаємо, Свято Героїв також відзначили у Львові. https://vgolos.com.ua/news/lvivyany_vidznachyly_svyato_geroiv_foto_216429.html

 

ІА "Вголос": НОВИНИ