МЗС Росії передали клопотання про звільнення українських моряків під особисте зобов'язання.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в себе на Facebook.

«Щойно тимчасово повірений у справах України в Російській Федерації Василь Покотило передав до МЗС РФ клопотання на ім’я керівника слідчої групи ФСБ Росії Сергія Мікрюкова щодо мого особистого зобов’язання стосовно 24 українських військових моряків, які утримуються в Лефортівському СІЗО», — написала Денісова у Facebook.

«Чекаємо на відповідь!» — додала вона.

 

Зазначимо, що останніми днями активно обговорюється можливість звільнення українських моряків, захоплених Росією у листопаді 2018-го року. Звільнити моряків закликав Зеленський. Про це він говорив із президентом РФ Володимиром Путіним.

Водночас український дипломат, представник України в Тристоронній контактній групі Роман Безсмертний закликав «зняти рожеві окуляри» й перестати анонсувати звільнення моряків за день-два. За його словами, це «важкучий» процес.

17 липня Денісова запропонувала звільнити українських моряків під її особисте зобов'язання, оскільки у кримінально-процесуальному кодексі РФ передбачена можливість відпустити затриманих під особисте зобов’язання або поручителя.

Нагадаймо, Зеленський заявив, що Росія повинна повернути українських моряків не в порядку обміну.

ІА "Вголос": НОВИНИ