Про це вона сповістила на своїй сторінці у Facebook.

"Вимагаю мого термінового доступу до Володимира Балуха! Звертаюсь до МК Червоного Хреста, відділення якого розташоване в Криму, і закликаю їх відвідати Володимира і надати йому кваліфіковану медичну допомогу!", - зазначила омбудсмен.

Як відомо, Балух оголосив безстрокове голодування 19 березня 2018 року. Пізніше він вирішив перейти на сухе голодування.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Суд в Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько 4600 гривень).

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України, який був на подвір'ї його будинку. МЗС України і США наполягають на звільненні російською владою українського активіста.

ІА "Вголос": НОВИНИ