Про це вона повідомила у відеозверненні у Facebook.

За її словами, попри те, що вони з українським послом в РФ отримали попередній дозвіл від судді на зустріч із Сущенком, керівництво слідчого ізолятору №2 «Лефортово» не дозволяє їй зустрітися з українцем.

«Сьогодні на 9 ранку ми приїхали до цього закладу  «Лефортово», подали першими всі документи для розгляду адміністрацією щодо допуску. Зараз на цю хвилину відбувається таке: до нас вийшов заступник керівника цього закладу і повідомив, що всі наші документи надіслані до федеральної служби виконання покарань РФ для прийняття рішення», – сказала омбудсмен.

Вона зазначила, що їй невідомо, до чого буде «чіплятися» адміністрація, щоб відмовити їй у зустрічі з Сущенком.

«Ми будемо чекати тут до 17:30, коли закінчується для нас можливість потрапити до Романа Сущенка. Цей дозвіл виписаний на 18 червня. І тому ми будемо чекати, щоб нас пропустили», – заявила Денісова.

Вона зазначила, що у понеділок на 14:00 у неї призначена зустріч із російською колегою Тетяною Москальковою, але вона попередила її апарат про те, що затримується, і додала, що зустріч не скасована і відбудеться пізніше.

Зі свого боку,  відповідальний секретар Громадської спостережної комісії (ОНК) Москви Іван Мельников з посиланням на представника слідчого ізолятора заявив ТАСС, що у Денісової,  яка приїхала в понеділок в московське «Лефортово» для зустрічі з Сущенком, немає правових підстав для такої зустрічі.

Нагадаємо, Уповноважений Верховної Ради України Людмила Денісова заявила, що керівництво російської колонії не пустило її на зустріч із засудженим у Росії українським режисером Олегом Сенцовим та відмовилось надавати будь-яку інформацію. У зв'язку з цим міністерство закордонних справ України відправить Росії ноту.

Також Людмилі Денісовій не вдалося зустрітися в РФ із політв’язнем Миколою Карпюком.

Попри те у Росії заявляють, що недопуск Денисової до Сенцова та Карпюка не порушує домовленостей.

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ