Про це у коментарі власкору «Вголосу» повідомив Володимир Бондар.

Напередодні голова Волинської облради Валентин Вітер назвав незаконним проект рішення про висловлення йому недовіри. Після цього юридичний відділ відмовився реєструвати зазначений проект рішення.

Як розповів у коментарі власкору «Вголосу» депутат Волинської облради Володимир Бондар, голова обласної ради Валентин Вітер порушив права депутатів на формування порядку денного:

«Ми звернулися до прокуратури з припинити факт перешкоджання роботи депутатів місцевих рад, який здійснюється головою обласної ради Валентином Вітром. Кожний депутат має право формувати порядок денний, якщо це не суперечить Конституції і законодавству. І ніхто немає права заборонити йому це робити. Якщо ж це хтось робить, то це порушення законодавства. І за це настає відповідальність, адміністративна чи кримінальна. Це – гарантоване право депутата. Валентин Вітер у своїй відповіді каже, що проект рішення ніби передбачає відставку. Але ми чітко заявили що питання наразі не стоїть про зняття голови облради, а про висловлення йому недовіри. Звісно, під час обговорення і після появи нових фактів, може виникнути питання про зняття голови облради. Тоді включається інший механізм. Наразі ж Валентин Вітер  перешкоджає діяльності депутатів місцевих рад».

«Кожен депутат має право ініціювати проект рішення. А те, чи законний він чи ні – хай вирішують комісії облради та самі депутати. В даному ж випадку Валентин Вітер на власний розсуд порахував, що проект незаконний, чим порушив усі можливі юридичні норми», - додав Володимир Бондар.

Нагадаємо, що 11 червня депутати Волинської облради Олександр Свирида (фракція ВО «Батьківщина»), Святослав Боруцький (фракція ВО «Свобода») та Володимир Бондар (позафракційний) подали проект рішення про звільнення голови Волинської облради Валентина Вітра.

ІА "Вголос": НОВИНИ