Керівництво прокуратури Львівської області та територіального відділення НАБУ просять перевірити на факт корупції отримання Львівською міською радою та її органами приміщень на вул. Чайковського, 31 у м. Львові, призначених для новоствореного «Львівського міського молодіжного центру».

Про це йдеться у відповідному депутатському запиті до прокурора Львівської області Юрія Квятківського, директора Львівського територіального відділення Національного антикорупційного бюро України Тараса Лопушанського та мера Львова Андрія Садового, який озвучив під час сесії ЛМР у четвер, 20 червня, керівник ВО «Свобода» у Львівській міській раді Маркіян Лопачак.

Депутат нагадав: на пленарному засіданні Львівської міської ради 4 квітня 2019 року на розгляд було винесене питання щодо створення комунальної установи «Львівський міський молодіжний центр».

«Під час доповіді цього питання неодноразово зазначалось, що новостворена установа буде функціонувати у приміщенні приватної форми власності на вул. Чайковського, 31 у м. Львові, яке надане на умовах пільгової оренди Львівській міській раді, - зазначив він. - При цьому у підставових матеріалах до ухвали не було надано ані договору оренди цього приміщення, ані опису взаємозобов’язань виконавчих органів міської ради та приватного забудовника».

Він також зазначив, що у відповідь на депутатський запит від 4 квітня 2019 року про надання інформації Лопачак отримав лише лист за підписом начальника управління комунальної власності Львівської міської ради щодо відсутності даних про договори оренди або інші договори, які б посвідчували право користування Львівською міською радою чи її виконавчими органами вищевказаними приміщеннями.

Відтак він попросив «вжити заходів для перевірки правового механізму отримання Львівською міської радою та її виконавчими органами з боку суб’єктів господарювання – замовників і виконавців будівництва на вул. Чайковського, 31 нежитлових приміщень на предмет наявності у таких діях ознак корупційних правопорушень та інших дій, що передбачають отримання неправомірної вигоди посадовцями Львівської міської ради та/або надання натомість незаконних пільг суб’єктам господарювання».

А про результати розгляду цього депутатського запиту попросив повідомити його у встановлений законодавством термін.

ІА "Вголос": НОВИНИ