Таку думку Юрій Зірченко висловив під час сесії Львівської обласної ради сьогодні, передає кореспондент «Вголосу».

Юрій Зірченко розповів, що і музей, і пам’ятник Бандері належать до комунальної власності Львова, проте дуже багато коштів на їхнє спорудження виділила обласна рада. Місто мало б подбати хоча б про благоустрій цих меморіалів, однак не робить і цього.

«Якщо станете обличчям до пам’ятника Степанові Бандері, ви побачите понівечений дитячий майданчик, за пам’ятником – розбиті доріжки і велику купу будівельного сміття. Думаю, ЖКГ чи ті, хто обслуговує цю територію, могли б це прибрати. Справа можна побачити комунальний громадський туалет, який закрито вже 20 років. Я звертаюся до мера Львова Садового, до керівників обласної державної адміністрації та ради, щоб виділили кошти і провели благоустрій території біля пам’ятника Бандері», – сказав депутат.

Він додав, що впорядкування потребує також територія довкола Музею національно-визвольних змагань у Львові. Ремонт та облаштування цього закладу, за словами Юрія Зірченка, профінансувала Львівська обласна рада, тому вона також мала б долучитися до впорядкування подвір’я біля нього.

Крім того, депутат звернувся до колег щодо благоустрою полів почесних поховань на Личаківському цвинтарі.

«На полі почесних поховань №76 та зараз №42 ховають ветеранів УПА, політв’язнів та репресованих. Там, на 42-му полі, вже є понад 60 могил, які абсолютно не облаштовано, на них немає пам’ятників. Усі знають, що ні ветерани, ні політв’язні не мали можливості вчитися, не обіймали керівні посади, тому їхні сім’ї зазвичай не мають коштів, щоб облаштувати могили», – сказав Юрій Зірченко.

Він закликав депутатів обласної ради закласти в бюджеті області на цей рік кошти для співфінансування робіт з облаштування територій біля пам’ятника Степанові Бандері та Музею національно-визвольних змагань, а також встановлення пам’ятників на Личаківському кладовищі.

ІА "Вголос": НОВИНИ