Депутат фракції «Голос» та перший заступник голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк заявляє, що представники депутата Антона Яценка не могли пропонувати хабар за голосування щодо законопроекту 2047-Д усім членам цього комітету, а не лише обранцям від «Слуги народу».

Про це повідомляє Радіо Свобода «Ньюзрум».

Він вважає, що це було б нелогічно і неможливо.

«До мене і до моєї колеги (Галини Васильченко – ред.) не звертались із такими пропозиціями, але якби ми дізнались про такі факти, якби до нас хтось звернувся, ми би про це дуже голосно говорили і зробили б із цього скандал», - сказав Железняк.

Він також припускає, що в Яценка міг бути інтерес до голосування за вищезгаданий законопроект, однак, за його словами, той не приходив особисто на комітет. Хоча депутат не виключає, що Яценко міг працювати якимись іншими методами.

Водночас повідомляється, що за потреби він готовий також пройти перевірку на поліграфі.

«Напевно, ходити опозиційним депутатам до ОП на детектор трішки виглядає якось недемократично, але, якщо будуть кликати на цю поліграф-вечірку, прийдемо. Нам-то у цьому питанні приховувати нічого», – заявив Железняк.

За його словами, після провального голосування 18 жовтня, члени фінансового комітету одразу ж ухвалили рішення про доопрацювання законопроекту 2047-Д.

Наразі документу немає у відкритому доступі. Однак, за словами депутата, закон передбачає ліквідацію так званих «оціночних майданчиків» з можливістю додаткової функції оцінювання майна.

Железняк розповів, що з 1 квітня 2020 року громадянам України надається можливість самостійно виступати в ролі оцінщиків, якщо вони не згодні з тією сумою, яку їм сформувала єдина база Фонду державного майна. У такому разі вони йдуть до оцінщика і він в рамках 25% може робити рецензію.

За його словами, нині чинні «майданчики» нічого, «окрім корупційної складової» не мають.

Нагадаємо, керівництво фракції “Слуга народу” веде перемовини із кількома державними відомствами, з метою організувати масове проведення перевірки на поліграфі своїх нардепів з фінансового комітету.

У середу, 23 жовтня, відбулася перевірка на поліграфі нардепа Олександра Дубінського, який представляє «Слугу народу». До голови фракції Давида Арахамії черга так і не дійшла.

ІА "Вголос": НОВИНИ