Ігор Гуз зауважив, що останнім часом громади не отримують інформації щодо планів влади з створення госпітальних округів. «Люди побоюються, що впровадження цієї нової урядової реформи обернеться скороченням кількості лікарняних ліжок, закриттям відділень та цілих лікарень в районі, скороченням працівників, а в результаті - погіршенням якості й доступності медичних послуг. Уже зараз відбуваються протести, масові збурення», - зауважив свободівець.

«Депутати від фракції ВО «Свобода» вважають, що Сокальська районна рада як представницький орган громади не може залишатися осторонь цієї проблеми. У зв'язку з цим, закликаємо вас скликати позачергову сесію районної ради з питанням порядку денного: про ситуацію в галузі охорони здоров'я на Сокальщині, на якій заслухати інформацію виконавчих органів влади про заплановані заходи в межах реформи уряду та висловити позицію ради з цього питання, зокрема звернутися до уряду стосовно збереження медичних закладів та неприпустимості звільнення працівників», - зазначив Ігор Гуз.

Нагадаємо, що фракція ВО «Свобода» у Львівській обласній раді ініціює скликання позачергової сесії облради через проблеми в медичній галузі та пов'язані з цим збурення в місцевих громадах. Голова фракції Олег Панькевич закликає голову обласної ради скликати позачергову сесію вже наступного вівторка, 7 лютого 2017 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ