Про це під час сесії Львівської міської ради заявив депутат від ВО «Свобода» Дмитро Чунис, передає кореспондент «Вголосу».

«Ми виступаємо категорично проти проекту Трудового кодексу, написаного під диктування олігархів, бо переконані, що це антиукраїнський, антинародний законопроект. Ось лише деякі негативи цього документа: фактично скасовується 40-годинний робочий тиждень (стаття 153 проекту ТК). Завдяки запровадженню «ненормованого робочого часу» роботодавці матимуть право примушувати працівників працювати понад 40 годин на тиждень. Якщо роботодавець захоче, то і без додаткової оплати, оскільки її мінімального розміру в проекті немає. Суттєво обмежуються права профспілок як представників та захисників прав працюючих українців (стаття 112 проекту ТК). У проекті Трудового кодексу передбачено цілу низку норм (зокрема, статті 92, 355 проекту ТК), що передбачають матеріальну відповідальність і навіть звільнення за розголошення комерційної таємниці», – наголосив депутат.

«Ми пропонуємо альтернативу. Найперше – це перерозподіл податкового тягаря з малого та середнього бізнесу на олігархів та їхні бізнес-імперії. Запровадити прогресивну систему оподаткування за принципом «малий бізнес – малі податки, великий бізнес – великі податки». Друге – це зменшення кількості регуляторних вимог та перевірок для малого і середнього бізнесу. Проте це не стосуватиметься великих корпорацій, що мають надприбутки та є великими роботодавцями ‒ саме в їхніх інтересах владна більшість проштовхує цей антинародний проект Трудового кодексу на друге читання», – додав Дмитро Чунис.

Депутат зазначив, що ухвалення Трудового кодексу в запропонованій редакції – це новітня панщина.

Як писав «Вголос», також сьогодні у Києві активісти протестують проти кріпацького Трудового кодексу.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ