Про це він заявив під час сесії Львівської міської ради, передає кореспондент «Вголосу».

На початку виступу між депутатом-націоналістом та мером Львова виникла словесна перепалка.

«Так приємно, ви сьогодні чуєте депутатський корпус», – сказав депутат ЛМР від ВО «Свобода».

На що Садовий відповів: «Та серце розривається».

Після цього депутат порекомендував міському голові Львова дослухатись до його пропозицій.

«У Львові транспортний колапс, у місті немає стратегії щодо громадського транспорту. З початку вересня 2017 року львів'ян фактично позбавили можливості адекватного використання громадського транспорту міста. Щоденно на маршрути не виїжджало майже половина із планової кількості автобусів, абсолютна більшість львів'ян зіткнулись із критичними складнощами доїзду до місць роботи та навчання. Констатуємо, що і без того важка ситуація із громадським транспортом міста перетворилась для мешканців на повністю безнадійну. Хаос та постійна збитковість у господарській діяльності комунального АТП-1, нездатність усунути з маршрутів недобросовісних перевізників та створити умови для нормального функціонування громадського транспорту – це ті реалії, заручниками яких сьогодні стало наше місто», – сказав Лопачак.

Тож депутат вимагає ліквідувати управління транспорту ЛМР через його бездіяльність.

«У профільних чиновників відсутнє будь-яке бачення та стратегія розвитку транспорту у Львові, а перевізники через неспроможність команди чинного міського голови не несуть жодної відповідальності за порушення умов перевезень львів'ян.

Ми, депутати Львівської міської ради, вимагаємо від міського голови ліквідувати управління транспорту Львівської міської ради як абсолютно бездіяльну на даному етапі структуру міської ради, повернутися до виконання притаманних для міського голови обов'язків та особисто і без жодних посередників здійснювати управління міських транспортом аж до моменту повного налагодження його нормального функціонування. Наголошуємо, що при продовженні сьогоднішніх тенденцій місто ризикує потрапити у затяжний стан тотального інфраструктурного хаосу надовго», – наголосив Лопачак.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ