Аудіо- та відеозапис розмови з обранцем громади на своїй сторінці у Фейсбук оприлюднив журналіст Костянтин Яворський.

15 березня вранці журналіст «12 каналу» Костянтин Яворський зателефонував депутату Луцької міськради Аркадію Соломатіну і спробував взяти у нього коментар стосовно останньої сесії міської ради, на якій приймалися скандальні рішення по «дерибану» землі.

«Я буду в суботу. Сьогодні ніяк. Я вже на кордоні стою, переїжджаю на ту сторону. Їдемо з зятем», – збрехав депутат Луцької міськради.

Однак, через кілька годин того ж дня журналісти помітили, що Аркадій Соломатін, який мав би вже давно покинути межі України і бути в Польщі, в компанії супутників спокійно виходить з кафе «Козача левада» у Луцьку.

Його супутник спробував закрити обличчя депутату, сказавши, що це не він. Але Аркадій Соломатін не взяв на себе відповідальність стверджувати, що фізично відсутній у кафе. Натомість депутат з провладної більшості у Луцькій міськраді видав фразу: «Бус на дорозі поламався». І після цього разом з двома супутниками почав втікати від журналістів, зауваживши, що йому немає про що говорити. Аркадій Соломатін навідріз відмовився спілкуватися про минулу сесію Луцької міськради, де він проголосував за сумнівне виділення 2 гектарів землі у Луцьку забудовнику без проведення аукціону. А також обізвав журналістів провокаторами.

Крім того, Аркадій Соломатін почав мотивувати свою відмову спілкуватися з журналістами тим, що не знає їх. Після цього він сів у автомобіль і поїхав, так і не давши коментар.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ