Про це він заявив сьогодні, 7 грудня, під час сесії Львівської міської ради, передає кореспондент «Вголосу».

«2-го грудня 2017 року у ресторані «Старгород», на вул. П. Римлянина, 1, десять працівників охорони закладу жорстоко побили двох ветеранів російсько-української війни.

Причиною побиття, за твердженням потерпілих, стали неодноразові вимоги військовослужбовців припинити звучання російськомовної низькопробної музики у ресторані. Вважаю, що такі явища у нашому місті – це ганьба для Львова, а людей, які дозволяють собі організовувати таке, слід жорстко притягувати до відповідальності. Фактично відбувається реальне розпалювання ворожнечі та відкрита пропаганда російської культури у нашому місті», – сказав Андрій Рікота.

Депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода» вважає, що якщо власників закладу не притягнути до відповідальності за вчинене, то є обґрунтовані побоювання,  що все завершиться розправою та самосудом з боку самих львів'ян.

«Зважаючи на це, прошу забезпечити притягнення до відповідальності власників ресторану «Старгород» за такі дії та вжити всіх необхідних заходів для того, аби не допустити повторення таких фактів в майбутньому», – додав Андрій Рікота.

Як раніше писав «Вголос», у Львові десять охоронців ресторану «Старгород» вчора, 2 грудня, напали на двох військовослубовців, бо ті попросили адміністрацію закладу припинити грати російську попсу.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ