«Сердечні вітання до українського народу та української молоді, – каже Желько Гласнович. – Не забувайте, хто ви є. Бережіть свою ідентичність, історію, віру та релігію. Разом Україна та Хорватія з Божою підтримкою встоять супроти нащадків комуністів та більшовицької орди. Також я хочу додати, що маємо одну спільну історію. Ми знаємо, що таке сталінський терор і що пережили українці. Хочу сказати, що особисто для мене Степан Бандера  це один з моїх героїв. Він був убитий КГБ-ФСБ. Це борець за український народ та незалежність України. Ми не можемо забувати таких осіб, бо це частина нашої історії».

 

У підписі до відео вказано, що Гласнович згадав про Бандеру під час обговорення скандалу щодо отруєння в Солсберрі. Тоді хорват сам нагадав, що таким чином був убитий російськими спецслужбами Степан Бандера. 

Для довідки:

Желько Гласнович – Герой війни за незалежність Хорватії. Його рід походить з косовських хорватів. В середині ХХ століття під час радянського режиму родина виїхала до Канади. Желько декілька років служив в армії Канади. Потім в Французькому іноземному легіоні. В 1990-1991 роках Гласнович воював під час операції в Персидській затоці. З початком війни у Хорватії повернувся додому. Воював в Хорватській національній гвардії. Під час боїв у Боснії генерал був поранений в область серця, але за два місяці покинув госпіталь та повернувся в зону бойових дій. До 2015-го року не займався політикою, але був обраний депутатом парламенту Хорватії. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ