Про це сьогодні, 8 червня, повідомила прес-служба Національної поліції України.

Зазначено, що депутат, який водночас є викладачем львівського вишу, пообіцяв не звільняти свого підлеглого, якщо той перерахує на банківський рахунок 6 тис. грн.

«Шість тисяч гривень неправомірної вигоди вимагав обранець, який також обіймає посаду керівника одного зі структурних підрозділів вишу, від підлеглого працівника. У разі одержання грошей посадовець пообіцяв не звільняти його із займаної посади. Для приховування корупційної діяльності кошти перераховувались на банківській рахунок, який зазначив депутат», – йдеться у повідомленні правоохоронців.

Під час проведення обшуків за місцем проживання посадовця та його знайомого, який і є власником банківської картки, оперативники управління захисту економіки та слідчого управління Нацполіції вилучили речові докази.

Депутату повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) ККУ. Йому загрожує позбавлення волі терміном від 5 до 10 років.

Як повідомляють власні джерела «Вголосу», затриманим виявився Андрій Прокопів – депутат від фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Львівській обласній раді. З 1998 року працює на посаді доцента кафедри ботаніки і директора Ботанічного саду Львівського національного університету імені Івана Франка.

Також прізвище затриманого підтвердила керівник фракції «Самопоміч» у Львівській обласній раді Інна Свистун. Про це повідомила прес-служба партії на своїй сторінці «Facebook».

ІА "Вголос": НОВИНИ