Відповідна інформація оприлюднена на сторінці відомства у Facebook.

Досудовим розслідуванням НАБУ встановлено, що вказана особа на підставі підроблених документів заволоділа земельною ділянкою на території Шевченківського району м. Києва, на якій у подальшому розпочато будівництво багатоквартирного будинку, – йдеться у повідомленні.

За версією слідства, з метою маскування незаконного походження вказаної земельної ділянки він організував внесення прав на неї до статутного капіталу господарського товариства, яке формально було продано забудовнику, проте фактично залишилось під управлінням депутата.

В ході досудового розслідування на земельну ділянку накладено арешт, а будівельні роботи зупинено.

Окрім того, у щорічній декларації за 2016 рік депутатом подано завідомо неправдиві відомості щодо одержання позики від родича на 4,1 млн грн.

Таким чином, зазначають у відомстві, депутат Київради обвинувачується у підробленні та використанні підроблених документів, заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем, відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом, декларуванні недостовірної інформації, тобто у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209, ч. 3, 4 ст. 358, ст. 366-1 КК України.

У САП нагадали, що суд обрав  депутату Київради та його спільнику запобіжні заходи у вигляді застави.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ