Про це у розмовній студії «Правди. Розслідування» заявив голова фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді Олег Панькевич.

За його словами, «Свобода» є третьою фракцією в обласній раді, проте вона не має керуючих посад у жодній із комісій. Втім, проблема не зовсім у цьому:

«Від того, що в нас немає посад, ми, звісно, не почнемо давати менше пропозицій. Тут більше йдеться про те, як відбувався цей розподіл на початку нової каденції. Не тільки проблема фракції «Свободи» в тому, що ми не отримали посади голови чи заступника. Проблема в тому, що тоді відбулося порушення законодавства, тобто не можна було процедурно голосувати разом за всіх…».

Також він наголосив на тому, що у порядку денному залишається питання про додаткове обмеження можливостей депутатів. І це попри те, що сьогоднішнє скликання уже відрізняється від попередніх тим, що обранцям дають надзвичайно мало часу на промову.

«Депутат позбавляється можливості розповісти правду. Або ж в прямий ефір задати пені запитання. Адже йому дають лише хвилину зараз, насправді це дуже мало», – пояснив Олег Панькевич.

Серед питань, висунутих на голосування, є позбавлення можливості ставити процедурні запитання депутатської меншості. А це – 13 усіх обранців. За  словами голови фракції, такі пропозиції – це чергова спроба «закрити рот» депутатам.

У програмі «Правда. Розслідування» йшлося про підсумки двох років роботи Львівської обласної ради – хто насправді керує обласної радою, відверті зізнання про тиск та лобіювання під час голосувань, оскаржені в суді кадрові ротації та політичний розподіл влади.

Проект «Правда. Розслідування» виходить на телеканалі НТА з березня 2016 року. Подивитись програми можна на сайті телеканалу. 

ІА "Вголос": НОВИНИ