Таку заяву фракції ВО «Свобода» озвучив сьогодні на сесії депутат Андрій Рікота.

За його словами, проект відповідної ухвали було зареєстровано лише вчора, 29 червня, проте вже зараз депутатами пропонують на розгляд документ, який жоден з них фізично не встиг опрацювати.

«Більш того, навіть при неповному аналізі проекту ухвали зрозуміло, що це – черговий крок до повної централізації влади та передачі значної частки повноважень міської ради для підконтрольного Андрію Садового виконавчого комітету. До прикладу, саме виконком, а не міська рада, вирішуватиме питання щодо положення та структури кожного виконавчого органу ради. Як наслідок – депутатів позбавляють будь-якого впливу на ефективність роботи департаментів та  управлінь.

У той час, коли львів’яни не мають змоги подати заяву чи скаргу в переповнених центрах обслуговування мешканців та очікують в чергах по дві-три години, коли  більшість адміністративних послуг надають людям із значним порушенням строків, коли немає чіткої відповідальності за невиконання рішень ради, коли ніхто не декларує про конфлікти інтересів попри те, що займає посади із значними корупційними ризиками, депутатам  сьогодні пропонують всліпу проголосувати за документ, основний метою якого є намагання міського голови повністю узурпувати владу в місті», – наголосив «свободівець».

Відтак вони вимагають  не допустити прийняття депутатами рішень, які несуть реальну загрозу дестабілізації роботи міської влади та інтересів мешканців. Структура Львівської міської ради – це обслуговуючий персонал виконавців для мешканців міста, а не роздутий штат начальників управлінь і директорів департаментів на чолі з міським головою , поєднані з повною відсутністю відповідальності за свої рішення та відчуттям кругової поруки.

ІА "Вголос": НОВИНИ